Premi Cercle d'Economia


Lliurament del premi d'educació "Fundació Cercle d'Economia 2017" a l'Escola Torre Roja de Sant Pere de Vilamajor


El passat dijous 11 de maiig, una representació de mestres, Ampa i Ajuntament, vam anar a recollir el premi d'Educació "Fundació Cercle d'Economia 2017" a l'Auditori del "Caixa Fòrum" de Barcelona.

El nostre projecte premiat ha estat:

UN TIPUS D'ORGANITZACIÓ DIFERENT (ESCOLA SENSE PARETS)

Aquest projecte és el fruit del treball de tot el conjunt de mestres, que hem tingut molt clar que l'escola havia de ser una extensió de casa..., on ens hem de sentir molt còmodes i acollits.

Som una escola de dues línies, sense parets, on totes les aules són obertes. Això vol dir que treballem en un mateix espai 50 o 55 alumnes i tres mestres. Encara més enllà: els agrupaments d'alumnes i mestres són totalment flexibles, de cursos, cicles i intercicles.

El repte ha estat consolidar un tipus d'organització totalment diferent quant a espais, horaris, agrupaments i activitats, on els mestres no som els tutors del grup, sinó que compartim la responsabilitat del grup entre tres. Som mestres de l'escola, no del nostre grup.

I el tret més significatiu de l'escola és la franja d'una hora i mitja que anomenem SECCIÓ, on agrupem els i les alumnes per ritme d'aprenentatge, per tal de treballar les instrumentals. D'aquesta manera, hem desterrat la figura del mestre/a d'Educació Especial i també la paraula FRACÀS ESCOLAR.Us volem donar les gràcies a tots i totes, perquè aquest premi és fruit de l'esforç de 
TOTA la comunitat educativa: alumnes, mestres, pares, personal administratiu i monitors.

ENS PODEM FELICITAR PER AQUEST RECONEIXEMENT!
Podeu veure el vídeo a Youtube:

Vídeo Escola Torre Roja


 
Comments